Home > Countries > Macedonia  


< BACK

Надеж-Текс

Надеж-Текс

Country: Macedonia

City: Дебар

School: Ц.С.Н.О Здравко Чочковски

Teacher: Бранка Љубиноска

Volunteer/Mentor:

Working Languages: English

Company Members

Ерин Џаферовски, 17 years

Ерол Ибраими, 17 yearsBrief description of the company

''Надеж-текс", компанија за изработка на текстил. Компанијата претставува обновен бизнис на постоечката текстилна фабрика во Реканскиот крај врз проценка на потребите на локалното население.Селските населби имаат најголема стапка на миграции поради преголемата невработеност.Како граѓани од овој регион, ја чуствуваме “болката“ предизвикана од празнење на селата.Затоа, преку нашата компанија, скромно ќе придонесеме за намалување на стапката на невработеност и миграции во Реканскиот крај. Почетна бројка на вработени ќе биде 40 жени и 10 мажи а во наредните години истата ќе се зголеми. Посебна грижа ни претставуваа девојките кои го заокружуваат нивното образование со средното и фабриката за нив е голема надеж.
Company Products


 

Company Services
< BACK


Copyright © 2013 - JA-YE Europe. All rights reserved. Terms and Conditions.