Home > Countries > Macedonia  


< BACK

CD market

CD market

Country: Macedonia

City: Skopje

School: SUGS"Cvetan Dimov"

Teacher: Snezana Arminovska-Pavic

Volunteer/Mentor: Snezana Arminovska-Pavic

Working Languages: English

Company Members

Џеват Демир, 18 years

Алиса Кајтаз, 18 years

Асип Лиман, 18 years

Ервин Мамути, 18 years

Рикардо Салихи, 18 years

Сенија Салихи, 18 yearsBrief description of the company

Идејата за сопствен бизнис ја реализиравме преку владината програма за самовработување и ја основавме компанијата "ЦД маркет",која се занимава со продажба на производи за широка потрошувачка.Водени од идејата да бидеме поинакви и општествено одговорни,ја воведовме и т.н. call-delivery услуга, односно бесплатна испорака на производи на стари,болни и изнемоштени лица,по претходно јавување на бесплатен телефонски број.За таа цел вработивме лица од социјално ранливи категории,на кои вработувањето им е многу потребно.Водејќи се од мотото "Купувај лесно,купувај од дома!" ја зголемивме продажбата,а во иднина планираме да отвориме уште еден маркет,да воведеме купување преку интернет и да отвориме нови работни места.


Company Products


 

Company Services
< BACK


Copyright © 2013 - JA-YE Europe. All rights reserved. Terms and Conditions.