Home > Countries > Serbia  


< BACK

Hands&head

Hands&head

Country: Serbia

City: Novi Sad

School: Tehnička škola

Teacher: Ivana Kovačević

Volunteer/Mentor:

Working Languages: Serbian

Company Members

Ana Siročić, 19 years

Ivana Pajtašev, 18 years

Marko Gatarić, 18 years

Nataša Bančević, 19 years

Ružica Bačlija, 18 years

Verica Vavan, 18 yearsBrief description of the company

Naša kompanija se bavi proizvodnjom unikatnih odevnih predmeta, aksesoara i drugih ručno izrađenih proizvoda. U našoj kompaniji zaposlene su žene koje su u doba tranzicije ostale bez posla. Žene koje su zeposlene imale preko 50 godina. Morale bi da prođu obuku ili dodatno usavršavanje koje bi obavljali radnici koji već imaju iskustva. Za osnovni materijal koristili bi vunu jer je vuna ekološki materijal i spada u obnovljive sirovine, kao i konac za heklanje.Pored izrade ručnih proizvoda bavili bi se i obučavanjem dece koja su ometena u razvoju, gde bi ostvarili saradnju sa školom Dr. Milan Petrović.


Company Products


Izrada proizvoda od vune

Izrađivali bi proizvode od vune. Od unikatnih odevnih predmeta proizvodimo: pončoe, džempere, čarape, kapute. Od aksesoara proizvodimo: kape, šalove, torbe, minđuše, ogrlice, narukvice. Ručno izrađeni proizvodi: stolnjaci, miljei, dečija portikla. 

Company Services


Obuka i usavršavanje

Vršili bi obuku tkanja i pustovanja vune. Tu obuku bi prolazile žene koje bi se kasnje usavršavale radi zapošljavanja u našoj kompaniji.Takođe vršili bi i obuku dece koja su ometena u razvoju i ostvarili bi saradnju sa školom Dr. Milan Petrović.

< BACK


Copyright © 2013 - JA-YE Europe. All rights reserved. Terms and Conditions.